Vuurwerkloterij - 28, 29, 30 december 2020

Kryst yn Kimswert - 20 december 2020

 

Op zondag 20 december gaan we van 16.00 tot 19.00 uur gezamenlijk Kerstmis vieren in ons dorp met een lichtjestocht. Net als op Koningsdag zetten we een route uit in het dorp - helemaal coronaproof - langs huizen en tuinen waar iets te doen is.

 

Hierbij een oproep aan iedereen die zin heeft om hieraan mee te doen. Het is de bedoeling dat de huizen, ramen en tuinen versierd worden met verlichting. Dus leef je uit met (kerst)verlichting binnen en buiten, kerstdorpen voor de ramen, vuurkorven en windlichtjes in en langs de tuinen. Daarnaast kan iedereen die dit leuk vindt een activiteit organiseren in de eigen tuin. Dat kan van alles zijn. Schenk chocolademelk of glühwein. Bak bitterballen, kerstkransjes, borstplaat of koekjes. Maak muziek, een kijkdoos of een tentoonstelling van je hobby of kunstwerken. Doe een raadspel, pak de sjoelbak of ga ballengooien. Maak kerstkaarten of kerststukjes. Of bouw een fotobooth: een mooi aangeklede plek waar van iedereen al dan niet verkleed een foto wordt gemaakt die na afloop wordt gemaild of geappt. En haal je ergens geld mee op, wil je dat dan doneren aan ons dorpshuis Piers’ Stee?

 

Langs de route kun je ook meedoen aan een kerstquiz en er staan twee kramen met verkoop van kerststukjes, allerlei kerstspulletjes, windlichtjes, grabbelton en lekkernijen ten bate van het MFC. In de kerk is mooie live-muziek, worden verhalen verteld en kan iedereen een kerstbal met een wens ophangen in de kerstboom. Er wandelt een kerstgroep door het dorp en in het MFC is een labyrint. Kortom een feest van ontmoeting en gezelligheid, en dat dan ook nog voor een goed doel. Doe mee en ervaar het.

 

Iedereen die iets in de eigen tuin organiseert kan dit t/m zondag 13 december aanmelden via wapkimswerd@hotmail.com. Vermeld hierbij het adres en de activiteit, zodat er een plattegrond gemaakt kan worden met de route. Dorpsgenoten, we maken er met elkaar een mooie Kryst yn Kimswert van!

 

Gratis Perenbomen - zaterdag 28 november 2020

 

De komende 3 jaar willen de Friese Milieu Federatie (FMF) en Landschapsbeheer Friesland (LBF) minstens 700.000 bomen planten in Fryslân op plekken waar dat kan. Deze ambitie is onderdeel van www.planboom.nl, en het doel is om 10 miljoen bomen in Nederland te planten. Dorpsbelangen heeft zich opgegeven om op 28 november gratis perenbomen uit te delen. Dit zijn bomen bedoelt voor de commerciële teelt, die vanwege Corona niet verkocht kunnen worden. U kunt hiervoor terecht bij het MFC tussen 9.30 en 12.00uur. We zorgen dat de koffie ook klaar staat, uiteraard zorgen we ook dat alles volgens de geldende corona maatregelen verloopt! Mochten we aan het eind van de actie nog enkele bomen overhebben, willen we deze in het bos planten, of op het terrein rondom het MFC. Uw hulp is daarbij ook van harte welkom!! We horen het graag als u interesse hebt in een aantal bomen of om te komen helpen planten of uitdelen. U kunt dit doen door een mailtje te sturen naar: perenbomen@kimswerd.com. We horen dan ook graag hoeveel bomen u van plan bent te komen halen, dan weten wij of we er genoeg hebben besteld.

 

 

Kom je bumperballen? 

 

Op vrijdagavond 13 november kunnen jongeren van 12 t/m 18 jaar deelnemen aan een actief potje bumperballen in Kimswerd. Bij deze sport kruip je in een levensgrote opblaasbal en speel je vervolgens een voetbalwedstrijd. Bumperen oftewel botsen is toegestaan, dus actie en fun verzekerd! Deelname is gratis en de geldende corona-maatregelen worden in acht genomen. Onder andere zijn mondkapjes verplicht voor en na het bumperen en worden de ballen tussendoor telkens ontsmet. 

Aanmelden t/m 12 november via wapkimswerd@hotmail.com. Vanwege corona-voorschriften is er een maximum aantal deelnemers, dus geef je snel op want vol=vol! 

 

Sport en Spel middag 7 november

Basisschoolkinderen zijn op zaterdag 7 november om 14.00 uur welkom in Piers’ Stee voor een gezellige activiteitenmiddag. Iedereen kan zich lekker uitleven op een freerun-parcours en een springkussen. Verder gaan we boogschieten, hockeyen, eendjes vissen en circusspelletjes doen. Deelname aan deze middag is gratis en uiteraard worden de geldende corona-maatregelen in acht genomen. De activiteiten worden begeleid door de buurtsportcoach van Beweegteam Súdwest-Fryslân.

Kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen zich aanmelden via wapkimswerd@hotmail.com. Vanwege corona-voorschriften is er een maximum aantal deelnemers, dus geef je snel op want vol=vol! 

 

 

Excursie vleermuizen (door het dorp)  - 17 september 19.15 vanuit Piers' Stee

 

Om mensen bekend te maken met vleermuizen (rond de eigen woning en/of verderop in het dorp) word er een vleermuizenexcursie georganiseerd in samenwerking met Friese Milieu Federatie (en Landschapsbeheer Friesland). Deze wordt voorafgegaan door een korte presentatie over vleermuizen (soorten, levenswijze, echo-locatie, batdetector, vleermuizen zijn nuttige en geen enge dieren…) in het MFC. We gaan dit doen 19:15 op donderdag 17 september vanaf 19:00 is de zaal open in Piers’Stee.

 

Daarna (vanaf de schemering rond 19:45) het dorp/veld/bos in om te kijken/luisteren of er vleermuizen actief zijn. Iedereen die mee wil lopen is welkom, gaarne wel van te voren even aanmelden op vleermuizen@kimswerd.com  Mocht je een onderzoekje rondom je eigen huis/boerderij willen laten doen dan kun je dat ook hier aanvragen.

 

Start kinderyoga op 26 augustus bij voldoende deelname

Lees het bericht hieronder en geef je op bij tinekesijbesma@gmail.com


Vrijdagmiddag 13 maart ontvingen alle ontmoetingsplaatsen/dorpshuizen van de gemeente Súdwest-Fryslân een bericht met de volgende inhoud: 'We willen vragen om de activiteiten die niet perse nodig zijn te annuleren om verdere besmetting te voorkomen.'

Dit bericht ondersteunt de door het bestuur ingezette koers om alle activiteiten in MFC Piers' Stee (inclusief jeugdhonk P3) af te gelasten tot 31 maart. Er worden zolang dus ook geen vrijwilligers ingezet. Enige uitzondering is werkgerelateerd gebruik door huurders (denk aan de kinderopvang), waarvoor geen vrijwilligers nodig zijn. Het bestuur blijft in contact met deze huurders over de uit te zetten koers.

 

Bestuur MFC Piers’ Stee.

Nieuw kassasysteem voor MFC Piers’ Stee Kimswert

met steun van Oranje Fonds en Stichting tot Nut

 

Twee fondsen kwamen royaal over de brug voor een nieuw kassasysteem in dorpshuis MFC Piers’ Stee te Kimswert. Het Oranje Fonds doneerde € 1.500 en Stichting tot Nut Arum € 850. De nieuwe kassa maakt de administratie een stuk eenvoudiger en het werk van de administratieve vrijwilligers veel lichter. Ook kan er in Piers’ Stee nu met de pin betaald worden.

 

In 2008 werd het nieuwe Piers’ Stee in Kimswert in gebruik genomen als dorpshuis. Het multifunctionele centrum biedt aan heel wat verenigingen en aktiviteiten onderdak op het terrein van sport, cultuur en gezelligheid. Gaandeweg bleek het moeilijk om nieuwe bestuursleden te vinden. Na een oproep in het dorp trad ruim vier jaar geleden een nieuw bestuur aan. Voortbouwend op de basis die er al lag wordt er door alle vrijwilligers hard gewerkt om Piers’ Stee een bloeiend dorpshuis te laten zijn en blijven. Verschillende werkgroepen dragen zorg voor de organisatie, voor aktiviteiten en pr, de financiën en het onderhoud van het gebouw. Met hulp van de nieuwe vrijwilliger-administrateur wordt de financiële administratie zo goed mogelijk gestructureerd en vereenvoudigd. Dat is van belang om het werk aantrekkelijk te laten blijven voor de vrijwilligers. Vanaf 4 maart is het nieuwe kassasysteem in gebruik. Barvrijwilligers en bestuur hebben allemaal een kassa-training gevolgd en zijn klaar voor de start.

 

Het bestuur van Piers’ Stee is blij met de ondersteuning van de twee fondsen, het Oranje Fonds en Stichting tot Nut Arum, waar ook al eerder met succes een beroep op werd gedaan.

 

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

Stichting tot Nut levert een (financiële) bijdrage in de verbetering van het sociale en culturele leven in het werkgebied van de voormalige Stichting Nutsspaarbank te Arum, in de vroegere gemeente Wûnseradiel.

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Stichting tot Nut levert een (financiële) bijdrage in de verbetering van het sociale en culturele leven in het werkgebied van de voormalige Stichting Nutsspaarbank te Arum, in de vroegere gemeente Wûnseradiel.


'Noch ien kear' Teake van der Meer yn Piers' Stee

'Teake van der Meer, ek wol “Lytse Teake fan ‘e Westereen” neamd, komt 6 febrewaris 2020 yn MFC PiersStee.

 

 

Teake van der Meer komt mei syn ôfskiedsprogramma “Noch ien kear” yn PiersStee. In pear jier lyn hat er hjir ek alris west en dat wie in hiele gesellige middei mei in protte humor en herkenbare sketskes. Wy wolle jimme graach útnûgje om dizze unike middei mei ús mei te meitsjen. 

 

Datum: tongersdei 6 febrewaris 2020. 

Tiid: 14.30 oere. 

Plak: MFC PiersStee, Harlingerweg 26A, 8821LC Kimswert.
Tagongspriis:€5.00 (in kopke kofje as tee der op ta).       

Graach oant sjen, 55+ soos.

 


1 januari 2020 - Nieuwjaarsbuffet

Op naar een nieuw jaar! De voorbereidingen zijn in volle gang. Wij zien jullie graag in de sfeervolle Laurentius Kerk Kimswerd op woensdag 1 januari. Kaarten aan de deur verkrijgbaar: Concert: € 5,= kinderen t/m 12 gratis toegang tot concert. Wil je nog even gezellig napraten? Kom dan na afloop naar het MFC Piers' Stee voor een hapje en een drankje. Arrangement concert&buffet € 10,= (alleen buffet: € 7,50) Er zijn 150 plaatsen beschikbaar, wij hopen iedereen te kunnen faciliteren maar vol=vol ;-)

 

29 november 2019 - Panna Toernooi 12-18 jaar

Panna in Piers’ Stee

 

Op vrijdag 29 november kunnen jongeren van 12 t/m 18 jaar deelnemen aan een pannatoernooi in Kimswerd. Van 19.00 tot 21.00 uur wordt er in de sportzaal van MFC Piers’ Stee een spannend potje pannavoetbal gespeeld. Deelname is gratis, inclusief consumptie. Er wordt geen alcohol geschonken. Toeschouwers zijn natuurlijk van harte welkom. Deelnemers kunnen zich t/m 28 november aanmelden, individueel of per team, via wapkimswerd@hotmail.com. Het MFC is te vinden aan de Harlingerweg 26A in Kimswerd. Het toernooi wordt georganiseerd door Werkgroep Activiteiten Piers’ Stee (WAP), Jeugdhonk P3 en de buurtsportcoaches Súdwest-Fryslân.

5 november 2019 - Inez Timmer in Piers' Stee !

Op vrijdag 15 november speelt Inez Timmer de voorstelling ‘Vijf minuten voor aanvang!’ in Kimswerd. In deze solomusical vertelt Inez het verhaal van een internationale musical-artieste, die steeds weer moet aarden in een ander land en zich aan moet passen aan een andere cultuur. Inez vertelt over het buitengewone leven achter de schermen en over bewonderd worden door duizenden mensen. Deze blijmoedige muzikale rollercoaster is een persoonlijk verhaal over roem, glitter en glamour, en je tegelijkertijd moederziel alleen kunnen voelen.

 

De Friese Inez Timmer is internationaal actrice, theatermaakster en zangeres. Ze speelde in Duitsland, Oostenrijk en Nederland in meer dan dertig musicals. Enkele weken geleden had Inez haar daverende TV-debuut in ‘The Voice Senior’. Ze bevoer als artieste op cruiseschepen alle zeven wereldzeeën, maar sinds 2012 heeft ze zich toegelegd op het spelen van intieme theatervoorstellingen in Nederland. Haar voorstellingen krijgen lovende recensies in de media en zijn in het hele land te zien in grote en kleine theaters en op bijzondere locaties. Meer informatie op www.theaterineziatief.nl.

 

Vrijdag 15 november om 20.00 uur in MFC Piers’ Stee, Harlingerweg 26A, Kimswerd. Entree € 15,-. Reserveren via wapkimswerd@hotmail.com of 06-5335 5774.