Kryst yn Kimswert - 20 december 2020 16.00-19.00 uur

 

Op zondag 20 december gaan we van 16.00 tot 19.00 uur gezamenlijk Kerstmis vieren in ons dorp met een lichtjestocht. Net als op Koningsdag zetten we een route uit in het dorp - helemaal coronaproof - langs huizen en tuinen waar iets te doen is.

 

Hierbij een oproep aan iedereen die zin heeft om hieraan mee te doen. Het is de bedoeling dat de huizen, ramen en tuinen versierd worden met verlichting. Dus leef je uit met (kerst)verlichting binnen en buiten, kerstdorpen voor de ramen, vuurkorven en windlichtjes in en langs de tuinen. Daarnaast kan iedereen die dit leuk vindt een activiteit organiseren in de eigen tuin. Dat kan van alles zijn. Schenk chocolademelk of glühwein. Bak bitterballen, kerstkransjes, borstplaat of koekjes. Maak muziek, een kijkdoos of een tentoonstelling van je hobby of kunstwerken. Doe een raadspel, pak de sjoelbak of ga ballengooien. Maak kerstkaarten of kerststukjes. Of bouw een fotobooth: een mooi aangeklede plek waar van iedereen al dan niet verkleed een foto wordt gemaakt die na afloop wordt gemaild of geappt. En haal je ergens geld mee op, wil je dat dan doneren aan ons dorpshuis Piers’ Stee?

 

Langs de route kun je ook meedoen aan een kerstquiz en er staan twee kramen met verkoop van kerststukjes, allerlei kerstspulletjes, windlichtjes, grabbelton en lekkernijen ten bate van het MFC. In de kerk is mooie live-muziek, worden verhalen verteld en kan iedereen een kerstbal met een wens ophangen in de kerstboom. Er wandelt een kerstgroep door het dorp en in het MFC is een labyrint. Kortom een feest van ontmoeting en gezelligheid, en dat dan ook nog voor een goed doel. Doe mee en ervaar het.

 

Iedereen die iets in de eigen tuin organiseert kan dit t/m zondag 13 december aanmelden via wapkimswerd@hotmail.com. Vermeld hierbij het adres en de activiteit, zodat er een plattegrond gemaakt kan worden met de route. Dorpsgenoten, we maken er met elkaar een mooie Kryst yn Kimswert van!