Cursus: Fries Verstaan - basis - start 27 september

Cursus: Fries Verstaan - basis (www.kursus.afuk.nl)

 

Aantal lessen: 10       Cursusgeld: € 119.- 

 

Startdatum maandag 27 september van 19.30 - 21.30 uur
MFC Piers' Stee, Harlingerweg 26a, Kimswerd


Aanmelding: Meld je hier aan!

 

De cursus Fries verstaan-basis is voor iedereen die de Friese taal wil leren verstaan en lezen. Door veel Friese teksten te lezen en er nauwkeurig naar te luisteren leert u de taal snel. Daarnaast wordt er aandacht geschonken aan de woordenschat en grammatica. Na afloop van deze cursus kunt u een gesprek in het Fries goed volgen. 

Iedere les begint met het onderdeel ‘harkje, lêze en útspraak’(luisteren, lezen en uitspraak). Omdat luisteren alleen niet voldoende is, volgt het onderdeel ‘Oan ’e slach’  (aan de slag). Bij dit onderdeel wordt gewerkt aan oefeningen rondom de luister-/ leestekst waarbij diverse oefeningen worden aangeboden. De lessen eindigen met een ‘Ta beslút’ (Tot besluit). Een tekst wordt voorgelezen als afsluiting van de les en als voorbereiding op het huiswerk. 

De focus ligt bij deze module op woordenschat maar enige kennis van grammatica is wel nodig om een tekst goed te kunnen verstaan en lezen. Zo komen o.a. de regelmatige en onregelmatige werkwoorden, meervoud en verkleiningen aan bod.

 

Lesvormen
U kunt deze cursus als groepscursus volgen, zowel op locatie of online, of wanneer u niet in de gelegenheid bent een groepscursus te volgen, bestaat de mogelijkheid deze cursus als zelfstudie te volgen. U begint dan wanneer het u uitkomt en maakt de lessen in uw eigen tempo. Bij een zelfstudie is geen begeleiding van een docent. 

Lesmateriaal
Naast het lesboek krijgt u bij een groepscursus één jaar gratis toegang tot eduFrysk. EduFrysk is het digitale leerplatform van de Afûk. U vindt hier teksten met audio, liedjes en filmpjes. U bent dus continu bezig met het combineren van luisteren en lezen wat voor een goed woordbeeld zorgt. U krijgt bij uw cursus een jaar lang gratis toegang tot eduFrysk.

Wanneer u kiest voor een zelfstudie zonder boeken (alleen de digitale leeromgeving), krijgt u toegang tot het basispakket op eduFrysk. Wanneer u kiest voor een zelfstudie mét boeken, krijgt u daarnaast toegang tot het digitale boek op eduFrysk met de audiofragmenten. Bij beide opties is er op eduFrysk extra oefenmateriaal beschikbaar. 

Let op! Het cursusbedrag bij zelfstudie werkboek + digitale leeromgeving is inclusief Prisma Woordenboek. Voor de overige lesvormen is het Prisma woordenboek optioneel en kunt u deze bestellen bij aanmelding van de cursus.

Twijfelt u nog of dit de juiste cursus voor u is? Doe dan een gratis proefles, bekijk het schema cursussen Fries of neem voor meer informatie contact op via kursus@afuk.frl of 058-2343079.