UITFESTIVAL in Kimswerd  - zaterdag 11 september.

 

 

Het UITFESTIVAL vormt de start van het culturele seizoen.
Culturele verenigingen, theaters en kunstenaars (professioneel én amateur, jong en ouder) laten zich zien op straat en op bijzondere locaties.
Het publiek kan gratis genieten van beeldende kunst, muziek, theater, dans en cultureel erfgoed en wordt uitgenodigd om deel te nemen.

 

In Súdwest-Fryslân was Sneek het centrale podium, maar sinds Corona organiseren de dorpskernen zelf hun lokale uitfestival.

UITFESTIVAL Kimswerd
Het lijkt de culturele commissie en Leonieke Scholten prachtig om, na een lange ‘Corona-winterslaap’, weer gezamenlijk cultureel te starten.
Om met elkaar te ontdekken welke culturele activiteiten er mogelijk zijn in en om Kimswerd. Samen iets meemaken, activiteit aanbieden of zelf iets doen zijn de woorden waaraan het festival is opgehangen.


Hoe het programma er uit komt te zien bepalen we als dorpskern zelf, met daarbij ondersteuning van Cultuurplein uit Sneek.
We denken aan open ateliers, doe-meelessen, openbare repetities, muziek in de kerk en op straat, vertonen van filmopnames, enz enz.
En natuurlijk aandacht voor onze erfgoedlocaties. Het UITFESTIVAL valt tenslotte samen met de Open Monumentendag!

 

OPROEP
Daarom vragen we alle verenigingen in Kimswerd of ze mee willen doen aan dit UITfestival in Kimswerd.  . MFC Piers Stee, OKK,  zangkoor de Moudekrûpers , leesclub, Stichting Laurentius kerk, WAP voor jeugdactiviteiten hebben al belangstelling getoond.

 

Zou u mee willen doen en hoe wilt u dat dan vorm geven, denk aan open les of klein optreden of laten zien wat er gebeurt binnen jullie vereniging/club op zaterdag 11 september tussen 13 en 17 uur in het MFC of in de kerk of misschien op de hoek van de straat of op de brug in het dorp.

 

Denk met je bestuur na over mogelijkheden om je vereniging of club te laten zien.

 

Wil je meer informatie of wil je sparren over de mogelijkheden dan kun je contact opnemen met Rennie Niezink, 06 13876634 of via mail rennieniezink@ziggo.nl