Corona-protocol MFC Piers' Stee

Download
Corona-protocol MFC Piers' Stee
20200813 Coronaprotocol MFC Piers' Stee
Microsoft Word document 1.3 MB

Bericht van het bestuur - 27 mei 2020

Coronaprotocol MFC Piers’ Stee

Beste dorpsgenoten.   
In juni mag en kan ons dorpshuis Piers’ Stee weer open! We beginnen voorzichtig, met maximaal 30 bezoekers. Er zijn ook de nodige regels waar we ons aan moeten houden. Maar we zijn heel blij dat we de ontmoeting weer wat kunnen opbouwen. We beschouwen de maand juni als proefperiode en zullen aan de vrijwilligers vragen, wie in deze maand alvast weer mee wil gaan draaien.
Voordat we open kunnen moet er eerst een corona-protocol zijn. Daarbij horen een poster met de belangrijkste regels, een plattegrond met looproutes en de (mogelijke) indeling van de ruimtes. Jullie kunnen alles vinden op
www.piersstee.nl onder de rubriek coronaprotocol. Bij dit A4tje ontvangen jullie over de mail alvast de poster met maatregelen en de plattegrond van de benedenverdieping.
Bij het protocol hoorde ook het aanwijzen van een corona-coördinator. Gerrit Otten wil die taak op zich nemen en zorgt voor de uitvoering van de corona-maatregelen in Piers’ Stee. Omdat er tot 1 juli niet meer dan 30 bezoekers in het gebouw mogen, is het noodzakelijk dat alle gebruikers/bezoekers van ruimten in Piers’ Stee van te voren aangemeld worden. Per aktiviteit wordt daar informatie over gegeven.

 

• Contactpersoon beheer (corona-coördinator):
  Gerrit Otten: (
beheer@piersstee.nl  of 06-24678489)
• Contactpersoon verhuur (bezoekersaantal):
  Willem vd Staal:
verhuur@piersstee.nl of 06-16002721

 

Helaas zijn er een aantal dingen die (tot 1 september) nog niet kunnen: binnensporten (badminton, biljart, kaarten, darten) en sportkantine-functie (dus bv. geen koffie voor kaatsers). We kunnen niet anders dan ons hier aan houden omdat er hele hoge boetes staan op overtreding.  Zo gauw de maatregelen versoepeld worden gaan we daar uiteraard in mee. Maar het kan ook zijn dat maatregelen weer strenger worden.

 

Het bestuur zal contact zoeken met de verschillende huurders en gebruikers over de mogelijkheden voor de komende tijd. Uiteraard overleggen we ook met de vrijwilligers over wat ons te doen staat. Verderop in dit A4tje vinden jullie informatie over de eerste aktiviteiten. Jullie zijn -  al moet het nog in een beperkt aantal - heel hartelijk welkom!

 

Het bestuur van Piers’ Stee: Dirk, Sonja, Gerrit, Willem en Tytsje

 

Aktiviteiten MFC Piers’ Stee in de maand juni
Let op!! Voor iedere aktiviteit moet je je uiterlijk de dag van tevoren aanmelden (behalve de bibliotheek).

 

> Bibliotheek: iedere maandag-, woensdag-, vrijdagmorgen van 9.00-12.00 uur
Je kunt zo naar binnenlopen en de looproute volgen. Gerrit Otten ontvangt de gasten in de bibliotheek en geeft nadere aanwijzingen.

 

> Koffiemorgen - voorlopig iedere week - start op dinsdag  juni van 10.00-11.30 uur
(alle data: dinsdag 9 juni, woensdag 17 juni, donderdag 25 juni, vrijdag 3 juli van 10.00-11.30 uur)
We passen met 10 mensen op 1.5 meter afstand in de bar. Als er meer mensen zijn, kunnen we ruimte van de sporthal of het terras erbij nemen. We doen deze keren geen gastsprekers. Het is al fijn genoeg dat we weer samen kunnen koffiedrinken en bijpraten. Aanmelden bij Gerrit Otten: beheer@piersstee.nl  06-24678489

 

> Doarpscafé - elke zaterdag tussen 17.00 en 21.00 uur
Aan de bar zitten gaat momenteel helaas niet, maar in de bar is ruimte voor ongeveer 10 mensen, met uitbreidingsmogelijkheid naar terras of sporthal. Dus welkom! Meld je van te voren aan bij: ???

 

> Doarpsmiel - de laatste woensdag van de maand - woensdag 24 juni 18.00 uur
Deze keer zijn er geen vrijwilligers nodig voor het koken. Dus kom om 18.00 uur gewoon gezellig eten. De maaltijd vindt plaats in de sporthal. Net als anders voor 3.00 pp inclusief een kopje koffie of thee. We gaan de eerste keer in juni uit van de lijst met vaste gasten, omdat we niet meer dan 30 mensen mogen toelaten. Zij ontvangen deze week een uitnodiging. Reken je jezelf bij de vaste gasten en ontvang je deze week per ongeluk geen uitnodiging? Meld je dan aan bij
Catrien Bos  0517-414968 gbos_ha42@msn.com of Tytsje Hibma 0517-341859 thibma@hetnet.nl

 

> Herbergmiel - woensdag 10 en 17 juni om 18.00 uur
Eric en Jamila van Herberg Greate Pier bieden aan om te koken voor Piers’ Stee. Dus de komende maand is er niet alleen 1x per maand een Doarpsmiel, maar ook op 2 woensdagavonden een Herbergmiel. De kosten zijn € 7.50 pp. Koffie/thee of drankje kun je er zelf bij bestellen. In welk restaurant kun je nu voor die prijs uit eten? Meld je gauw aan, uiterlijk de zondag van tevoren bij Gerrit Otten
beheer@piersstee.nl  06-24678489. En vind je het te spannend om in coronatijd al weer bijelkaar te zitten? Je kunt ook de maaltijd thuis bestellen; die wordt dan door vrijwilligers bij je thuis afgeleverd!

 

De belangrijkste coronamaatregelen (naast de algemene coronaregels) voor bezoekers van Piers’ Stee
• Gebruik altijd handgel bij binnenkomst
• In alle ruimtes is handgel beschikbaar
• Volg de looproutes (zie de plattegrond)
• Houd je jas bij je, hang die over je stoel
• Altijd 1.5 afstand, behalve huisgenoten
• Geen zitplaatsen aan de bar
• Max. 1 persoon in de toiletruimte
• Betaal alleen met pin/contactloos

 


Bericht van het bestuur - 13 maart 2020

Vrijdagmiddag 13 maart ontvingen alle ontmoetingsplaatsen/dorpshuizen van de gemeente Súdwest-Fryslân een bericht met de volgende inhoud: 'We willen vragen om de activiteiten die niet perse nodig zijn te annuleren om verdere besmetting te voorkomen.'

Dit bericht ondersteunt de door het bestuur ingezette koers om alle activiteiten in MFC Piers' Stee (inclusief jeugdhonk P3) af te gelasten tot 31 maart. Er worden zolang dus ook geen vrijwilligers ingezet. Enige uitzondering is werkgerelateerd gebruik door huurders (denk aan de kinderopvang), waarvoor geen vrijwilligers nodig zijn. Het bestuur blijft in contact met deze huurders over de uit te zetten koers.

 

Bestuur MFC Piers’ Stee.