Versoepelingen per 5 juni 2021

 

Informatie mbt versoepelingen van de website van de Rijksoverheid en van Dorpshuizen.nl

 

                 Klik hier voor de algemene coronaregels mbt dorpshuizen

Horeca Ruimten met vaste zitplaatsen

Op plekken met vaste zitplaatsen gaat de maximale groepsgrootte naar vijftig personen per ruimte. Dit geldt voor dorps- en buurthuizen, cafés, restaurants en terrassen. Reserveren is verplicht.

(Activiteiten zoals een koffie-uurtje zijn extra nodig om weer te organiseren. Laagdrempeligheid kan daarbij helpen. Daarom is het fijn dat vooraf aanmelden/reserveren voor inloopactiviteiten niet verplicht is. Wel gelden er regels met betrekking tot registratie, in ieder geval “reserveren aan de deur”. 

Horeca

Voor eet- en drinkgelegenheden worden de openingstijden verruimd: tussen 6.00 uur en 22.00 uur mogen zij gasten ontvangen. Een vaste zitplek aan een tafel is verplicht, zitten aan de bar is niet toegestaan. Aan een tafel mogen maximaal 4 mensen zitten. Zij houden 1,5 meter afstand. Dit geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar of mensen uit hetzelfde huishouden. Er mogen maximaal 50 personen per ruimte zijn, exclusief personeel.

Sport

Volwassenen mogen weer sporten in groepen van maximaal vijftig personen. Bij sporten waarvoor dat nodig is, mag de anderhalve meter afstand worden losgelaten. Mensen tot 27 jaar hoefden al geen afstand meer te houden tijdens het sporten.

Jeugdwedstrijden in competitieverband voor personen tot en met 17 jaar zijn weer toegestaan, zij het voorlopig zonder toeschouwers. Oudere sporters mogen binnen dezelfde club wel weer onderlinge wedstrijden afwerken. Sportkantines, kleedkamers en douches gaan ook open.

Kunst en cultuur

In groepen kunst- en cultuur beoefenen mag weer voor alle leeftijden. Dit betekent bijvoorbeeld dat een orkest samen kan repeteren. Tijdens het oefenen hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden als dat niet anders kan. Wel geldt een maximaal aantal mensen per ruimte, dit mogen er niet meer zijn dan 50, exclusief docent. Publiek is niet toegestaan.