Jeugd

Nieuws:  Bloemenmarkt, 15.00-17.30 uur op het veldje aan de weg bij Piers Stee
                 met springkussen


 

Kinderopvang

 

Alle dagen kunnen kinderen van 0-12 jaar terecht in Piers' Stee bij kinderdagverblijf Thuishuis Blije Bende o.l.v. Sylvia Dijkstra.


 

In maart 2024 zijn alle onderstaande jeugdaktiviteiten ondergebracht in de Commissie Jeugdwerk.

 

Kinderaktiviteiten

 

De speeltuinvereniging Pierepolle organiseert verschillende aktiviteiten voor de kinderen in het dorp, zoals de intocht van Sinterklaas, paaseieren zoeken en een buitenspeeldag. De WAP (werkgroep aktiviteiten Piers' Stee) vult deze aktiviteiten aan, zodat er in het winterseizoen ongeveer iedere maand een aktiviteit in Piers' Stee is. Zo zijn er voor de kinderen van 4-12 jaar knutselmiddagen op zaterdagmiddag van 14.00-16.00 uur en een vakantieaktiviteit in de herfstvakantie en voorjaarsvakante.

 


Jongeren (sport) avonden

 

Voor de 12+ jongeren zijn er verschillende sportavonden op vrijdagavond van 19.00-21.00 uur o.a. in samenwerking met de buurtsportcoaches van de gemeente. Zo zijn er afgelopen jaren diverse toernooien geweest van bumperbal, (pannakooi)voetbal, darten en volleybal.

 


Jeughonk P3

 

Het jeugdhonk P3 bestaat bijna zo lang als Piers' Stee zelf. Het honk heeft een mooi apart plekje aan de achterkant van het gebouw, verbonden met de sportzaal.
Verschillende groepen jongeren, wat jonger of wat ouder, organiseerden daar de afgelopen jaren hun aktiviteiten. De laatste twee jaar hebben jongeren van P3 ook aktief meegedaan met het organiseren van de Merke. Dat leidde o.a. tot een zeer geslaagde pubquiz op de vrijdagavond.